Interior haurà de donar el vistiplau a les instal·lacions de videovigilància

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La llei de seguretat pública regula per primer cop la videovigilància, un fet que havia estat molt reclamat. Les administracions públiques podran instal·lar-ne per a determinades finalitats de seguretat, de la mateixa manera que entitats i persones privades.

Interior haurà de donar el vistiplau a les instal·lacions de videovigilància. El ministre Xavier Espot ha explicat que "haurà de comprovar que és per assolir algunes de les finalitats" previstes i que "el sistema de videovigilància compleix els principis de proporcionalitat, idoneïtat i intervenció mínima. Del que es tracta és d'afectar el menys possible els drets a la intimitat, l'honor i la pròpia imatge", assegura.

També caldrà que la videovigilància estigui anunciada de manera clara i visible. A més, el text legal regula en quins casos la policia pot demanar la identificació. Prohibeix expressament els controls d'identitat massius o per qualsevol motiu discriminatori.

Informa: Pere Moliné
Imatges: C.Sales/A.Ginestà

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.