L'investigador Oriol Travesset alerta de la importància d'aturar l'escalfament global

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'investigador Oriol Travesset, de l'Observatori de la Sostenibilitat, ha advertit que s'ha de treballar per mantenir la temperatura del planeta.

Travesset ha recordat al Cafè de l'Ara i Aquí d'RNA que es preveu que pugi dos graus i l'objectiu és que aquesta tendència s'aturi "i no siguin quatre". De moment a Andorra s'ha registrat un increment d'1,2 graus, "que ja s'ha notat a l'ecosistema". "Som a temps de no patir impactes més greus", ha dit.

L'Observatori treballa en l'estudi Piragua, una investigació sobre els recursos hídrics al Pirineu que pretén influir en la conscienciació de la majoria de la població sobre els perills del canvi climàtic. De fet un 90% dels enquestats reconeix el problema i la necessitat d'actuar de manera immediata, per exemple, en la conservació dels recursos hídrics, que han experimentat un descens generalitzat a tota la serralada.

De fet, Travesset ha explicat que "al Valira s'aprecia aquesta tendència a la disminució". L'investigador ha destacat la importància de poder "preveure aquests canvis i conèixer-los per anar valorant opcions d'adaptació". "El canvi climàtic és una realitat més enllà del recurs hídric".

Entrevista completa a l'investigador de l'OBSA, Oriol Travesset:

Informa: Sílvia Mestre

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.