Els investigadors alerten que episodis de sequera com l'actual a algunes comarques catalanes es poden reproduir a Andorra

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La zona del Segre es troba en situació d'emergència per la manca d'aigua, segons la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre. La Seu d'Urgell, Bellver i Alàs ja apliquen restriccions per regar camps i jardins i omplir piscines. I, si no canvia el panorama, a curt termini pot ser pitjor.

L'informe de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre apunta que la zona del baix Ebre es troba en situació d'emergència i afegeix que d'acord amb les previsions a curt i mitjà termini probablement empitjorarà. Poblacions com la Seu d'Urgell, Alàs i Cerc, a l'Alt Urgell, i Bellver de Cerdanya han començat a aplicar restriccions.

A les imatge, l'estació de referència per mesurar el cabdal dels rius a Andorra. Tot i que la siutació no és tan complicada com a les comarques veïnes del sud sí que comença a ser preocupant. 

El cabal és un 70% inferior al que és habitual en aquest tram de l'any. Si es manté la manca de pluges i les altes temperatures, la situació serà preocupant.

Tot indica que hem de començar a conscienciar-nos per al futur. Episodis com l'actual es produiran sovint.

La situació està vinculada al canvi climàtic. Cal estratègies i acordar el model de societat que volem, que en qualsevol cas s'haurà de plantejar tenint en compte els recursos naturals.

Informa: Joan A. Sarmiento / Laura Cugat

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.