La invisibilització i la discriminació del col·lectiu LGTBIQ+ en l’esport, una problemàtica molt present i silenciada

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Amb motiu del Dia internacional contra la LGTBIfòbia, que és aquest dimarts, Diversand i el Govern han organitzat una xerrada per reivindicar la desigualtat que viu dia a dia el col·lectiu en el món de l’esport. 

El periodista i activista David Guerrero ha encapçalat l’acte parlant del seu llibre “Corres como una niña”, destacant la invisibilització que pateixen moltes persones en la pràctica esportiva per la seva identitat de gènere i orientació sexual.

L’executiu no té constància de denúncies aquest 2022, però Diversand sí que manifesta que hi ha moltes discriminacions que comencen per mirades i el llenguatge i van augmentant. 

L’acte ha comptat també amb la participació de l’exnedador olímpic andorrà, Hocine Haciane. Guerrero ha explicat que Haciane ha estat un dels professionals que ha sabut fer front a les crítiques i tirar endavant.

En aquest esdeveniment, l’esportista ha explicat el seu cas personal i ha volgut reivindicar el patiment que hi ha al darrere dels prejudicis i les discriminacions que són encara molt i molt presents.

Informa: Laura Cugat 
Imatges: Sergi Linares

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.