James Kirkup ja té la seva plaça a Andorra

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La figura de James Kirkup és molt coneguda en l´esfera internacional, però no tant a Andorra on va passar els últims vint anys de vida a Encamp. En l´any del centenari del naixement s´han preparat un seguit d´actes per conèixer millor la transcendència d´aquest autor.

L'exposició estarà fins al 22 de juny al Consell General. En la inauguració s´han escoltat les seves paraules recitades per la ministra de Cultura i la soprano Rosa Mari Ramírez i l´ONCA han donat vida a "Tsunami", que porta lletra seva. A Andorra l´escriptor va trobar el refugi i la tranquil·litat on escriure alhora que va dedicar-hi un poemari "An island in the sky".

Objectes personals, records familiars o una representació del que li agradava llegir entre els més de 600 títols que van quedar com a part del seu llegat biblioteca d´Encamp. Són part de la vida de James Kirkup com les plomes amb les quals escrivia.

Kirkup era un home solitari dedicat a l´escriptura. La seva feina el va portar al Japó, un país molt present a la seva producció literària i que també inspira el disseny de la portada del poemari "An island in the sky" (una illa al cel), que dedica a Andorra que ara es traduirà i es publicarà a final d´any com a part de l´homenatge que se li fa al país. "És una ocasió important perquè la poesia de Kirkup dedicada a Andorra també es pugui tenir en català amb un treball de qualitat", explica el comissari de l'exposició, Alfons Codina.

James Kirkup va morir el 2009 a Andorra a l´edat de 91 anys. Aquesta exposició que es vol fer itinerant recorda que Andorra també forma part del mapa de la seva vida.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Carla Sales
Locució: Hèctor Romance

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.