Javier Balmaseda inaugura un projecte de ceràmica contemporània a la Bisbal

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La ceràmica busca nous enfocs en l'art. Eve Ariza la va utilitzar en la seva instal·lació de la Biennal l'any passat per parlar de la comunicació i la natura. Ara és Javier Balmaseda. Acaba d'inaugurar una exposició a la localitat catalana de la Bisbal per parlar de la migració i els camins de la vida.

A la Bisbal, on ha estat els últims mesos per fer milers de crancs de fang, és on ha inaugurat la seva última instal·lació.

Es tracta d'una carretera envaïda per milers de crancs, una imatge que com en la Cuba natal de l'artista, dibuixa el camí de la migració per perpetuar l'espècie.

Ell els pinta de gris com l'asfalt que cada dia arreu del món trepitgen milions de persones per buscar una realitat millor.

Amb aquesta mostra, que té subvenció del Govern, l'artista obre un nou diàleg entre la ceràmica i el món de l'art. Javier Balmaseda posa en relleu la bona rebuda que ha tingut entre el gremi de ceramistes una proposta que qualifica de "contemporània" i que implica "moltes dificultats tècniques".

La instal·lació s'havia d'exposar a la Fundació Lluís Coromines, que s'ha quedat sense dates més enllà del 3 de febrer, quan finalitzarà la seva estada al Museu Terracotta de Ceràmica.

Ara espera que Andorra aculli aquest discurs que li és molt propi, el de terra d'acollida i immigració.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Guillem Casal
Imatges cedides: Javier Balmaseda

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.