Jean-Yves Caullet jura com a nou magistrat del TC defensant que la separació de poders està garantida

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

"No soc un magistrat, soc un artesà del dret". Amb aquestes paraules s'ha dirigit a la resta d'autoritats Jean-Yves Caullet, nou magistrat del Tribunal Constitucional. També va ser un dels redactors de la carta magna i representant del copríncep francès.

"La democràcia mereix unes institucions estables". Aquesta és l'opinió del nou magistrat del Tribunal Constitucional Jean-Yves Caullet. És el nou membre designat pel copríncep francès, Emmanuel Macron. No és, però, el primer cop que pren contacte amb el Principat, ja que va ser un dels redactors de la Constitució i, més tard, representant del cap d'estat francès.

Aquest dimarts pren possessió d'un lloc al Tribunal Constitucional i ho fa amb la convicció i constatant que el text que va ajudar a redactar és suficient per garantir una democràcia en què es respecta la separació de poders, els drets fonamentals i les institucions.

Pel que fa a temes polèmics com ara l'avortament, Caullet afirma que es tractaran en l'esfera política i no traspassaran aquest àmbit. Ha recordat quina és la tasca del tribunal. Assegura que "de manera institucional cadascú farà el seu paper". En el cas del tribunal, "de manera col·legiada i en secret quant als seus debats i els seus vots".

Amb Coullet són quatre els magistrats d'aquest tribunal que es completa amb el representant del copríncep episcopal, Josep Delfí Guàrdia, i els del Consell General: Joan Manuel Abril i Dominique Rousseau.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Anna Romagosa

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.