Joan-Lluís Lluís presenta la novel·la "Jo soc aquell que va matar Franco" al Principat

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La millora de la situació sanitària ha permès recuperar l'activitat cultural i Joan-Lluís Lluís, amb la novel·la "Jo soc aquell que va matar Franco", ha visitat Andorra aquesta setmana per presentar-la. Una història de ficció, guanyadora del premi Sant Jordi el 2017, i on el Principat té un paper indirecte rellevant.

L'obra gira al voltant de la repressió lingüística que ha patit la llengua catalana i la duresa de la guerra, partint, això sí, d'uns fets que no van passar mai: Franco declara la guerra als aliats i, en plena lluita contra Hitler i Mussolini, quan aquests comencen a perdre, Espanya també.

És llavors quan els americans envaeixen el país i Franco, acorralat, demana refugi al copríncep d'Andorra. "El que vol fer és anar fins la Seu d'Urgell i demanar al copríncep que abdiqui a favor seu, per ser ell copríncep, trobar un refugi i viure els anys que li queden".

L'autor espera que amb aquesta obra "cap andorrà se senti ofès per haver utilitzat el país en benefici d'una ficció".

Informa: Laura Massegú
Imatge: Kevin Ribeiro

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.