Joan Pau Miquel, en llibertat pendent de judici

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L´exconseller delegat de BPA Joan Pau Miquel ha quedat en llibertat pendent de judici. El Tribunal de Corts ha pres la decisió un cop s´ha confirmat que el judici per a la principal causa BPA en què està processat no se celebrà fins al gener. El tribunal considera que, a aquestes alçades, ja no hi ha risc de fugida, malgrat que se li continua retenint el passaport. Miquel ha passat el darrer mig any en arrest domiciliari.

Joan Pau Miquel ha passat més de dos anys privat de llibertat, els darrers dos mesos reclòs al seu domicili. Aquest matí agents de la policia li han retirat el braçalet amb què es monitoritzava l’arrest domiciliari. Ara bé, no podrà abandonar el país, ja que continua tenint el passaport requisat.  

Joan Pau Miquel podrà viure a partir d'avui sense restricció de moviments dins d'Andorra. Segons ha pogut saber RTVA, el Tribunal de Corts ha deixat sense efecte l'arrest domiciliari monitoritzat en què es trobava des del gener. Així se li ha comunicat al matí tant a ell com al seu advocat. Cal recordar que, abans, havia estat empresonat gairebé dos anys al centre penitenciari, acusat de blanqueig de capitals en la principal causa de BPA.

El tribunal ha pres la decisió un cop s'ha fet evident que no serà fins al gener que començarà el judici de la primera de les causes derivades dels cas BPA, en què l'exconseller delegat del banc està processat. Corts tampoc veu risc de fugida, un dels motius pels quals va ser empresonat. Ara bé, no podrà sortir del país perquè se li continua retenint el passaport.

L´arrest domiciliari va generar nombrosos maldecaps a les autoritats judicials, ja que inicialment el sistema de monitoratge no funcionava correctament. Motiu pel qual el cos de policia va haver de muntar un operatiu de vigilància prop del seu domicili.

En nombroses ocasions la defensa de Miquel havia demanat el seu alliberament, en considerar l´empresonament a la Comella vulnerava els seus drets fonamentals. Finalment el Tribunal Constitucional va admetre un recurs i va establir el règim d´arrest domiciliari en considerar-lo raonable i proporcional.

Informa: Andrés González-Nandín

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.