Joan Pau Miquel reitera la legalitat de les operacions de Rafael Pallardó en el judici de BPA

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'exconseller delegat de BPA Joan Pau Miquel ha defensat en la represa del judici de la causa primera de BPA que les operacions de Rafael Pallardó eren correctes i no representaven en cap cas transport de fons en efectiu. A més ha carregat contra l'INAF, al qual ha acusat d'actuar "de mala fe".

En la desena jornada del judici, l'exconseller delegat de BPA, Joan Pau Miquel, ha defensat una vegada més l'operativa del banc i ha insistit que es podia seguir la traçabilitat de les operacions. Miquel ha afegit que no es van fer compensacions dineràries per part de Rafael Pallardó i quan ho va intentar l'any 2012 el banc les va tallar "per facilitar el procés de diligència reforçada".

En aquest sentit, ha aclarit que no ho van fer perquè es tractés de res delictiu. I és que Miquel ha insistit en el fet que les compensacions no impliquen que hi hagi blanqueig de diners, com assegura que associa el fiscal Alfons Alberca. En la declaració, ha criticat amb duresa l'Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF), al qual ha acusat de tenir "mala fe" i d'actuar de manera "deplorable" en alguna de les respostes. A més, sosté que alguns raonaments del regulador financer no són "curosos, precisos ni veraços".

També ha rebut crítiques la policia per no fer correctament la seva feina. I ha posat com a exemple que totes les operatives del cas les havia facilitat el mateix banc, amb la qual cosa es comprova que la traçabilitat era total.  

Informa: Sergi Cano
Imatges: Sergi Linares   

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.