Joana Biarnés, el testimoni de la primera fotoperiodista catalana

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El nom de Joana Biarnés s'ha fet mediàtic gràcies a un documental que posa de relleu la seva figura. Va ser la primera fotoperiodista catalana, un títol que ha suposat moments molt durs, però també molt divertits durant una trajectòrai que ella mateixa ha explicat al públic d'Ull Nu.

Diu que el seu pare va encertar a pensar que veure aparèixer una imatge d'un paper submergit en un líquid faria que s'enamorés de la professió. Les primeres fotografies les va fer ajudant-lo.
Un dels episodis més durs el va viure al seu costat, en un partit Barça- Espanyol, on la van insultar i increpar, però va resistir a la intenció de l'àrbitre d'abandonar el camp.

Per ser dona treballant al diari "El Pueblo" l'enviaven a cobrir fets de societat i la faràndula de l'època i el clàssic era sovint el mateix: "esperava el personatge en qüestió, entrava i preguntava pel fotògraf, i jo deia sóc jo i em deia, vostè, una dona?"

Va pujar a l'avió dels Beatles i es va colar a la seva suite en un hotel de la Ciutat Comtal. Diu que avui dia encara s'emociona amb aquells instants.

El documental 'Una entre tots' posa de relleu el paper d'aquesta dona, la primera fotoperiodista catalana. Ella va deixar la feina per convicció i diu que no hi tornaria.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Enric Fernández

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.