La Jonca prepara un concert de Meritxell de contrastos amb música del nord i del sud

El nord i el sud guiaran el programa del concert que la Jonca ha preparat pel concert de Meritxell, que es farà el dia 16 a l'Auditori Nacional i que es podrà seguir en directe pels diferents canals de Ràdio i Televisió d'Andorra.

El programa Músiques del Nord- Músiques del sud estarà marcat per dos ambients sonors.

Gerard Claret dirigirà la formació centrat en la identitat nòrdica i el nacionalisme romàntic. Yannis Papaioannou, com a director convidat, treballarà els sons de la Mediterrània i la lluminositat del sud.

Segons detalla la Fundació ONCA, la Jove Orquestra Nacional de Cambra d'Andorra, formada per trenta-cinc cordes, "viatjarà des dels paisatges nòrdics i les seves melodies gairebé boiroses carregades d’emoció, fins a les danses tradicionals gregues, les cançons del rebétiko, música clàssica àrab i otomana, en definitiva, el color dels instruments tradicionals del Pròxim Orient".

En aquest concert s'incorporen instruments mediterranis, com ara el llaüt, el busuqui, que toca el director convidat, i el kanonaki, a càrrec de Georgi Dimitrov. Semih Ali Aksoy també acompanyarà l'orquestra a la percussió.

El concert serà a les 12 del migdia del diumenge 16 de setembre i és gratuït.

Informa: Rosa Alberch

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.