Jordi Ribó aposta per incentivar en lloc de penalitzar per resodre el problema del lloguer

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Jordi Ribó, que ha estat escollit president de la FIABCI internacional, l'associació internacional del sector immobiliari més important del món, assegura que la problemàtica del lloguer és comú a molts països i la regulació dels preus del lloguer o la penalització dels pisos buits no és una solució definitiva.Ribó, que assumirà el càrrec durant el mandat 2021-2022, assegura que una presència destacada en aquest organisme ajuda a promocionar el país tant turísticament com econòmica i genera interès en inversors.

Jordi Ribó assegura que la situació que viu Andorra en el tema del lloguer ha estat comuna a molts països i capitals europees i que es repeteix de manera cíclica.

Diu que la solució miracle no existeix i és contrari a algunes de les solucions que s'estan implantant en grans capitals europees, com ara la regulació dels preus del lloguer.

Considera que afecta negativament la inversió. A més, defensa la informació estadística real del preu de mercat per donar eines als llogaters. Argumenta que quan la gent té informació sobre els preus en funció de les zones, ajuda a saber si està fora o dins el mercat.

Tampoc combrega amb una altra de les solucions que s'apunten, com és penalitzar els pisos buits. Defensa una acció a la inversa que passi per incentivar els propietaris "a posar-lo al mercat amb un preu correcte" .

Ribó és l'actual vicepresident de la FIABCI i n'assumirà la presidència el mes de maig del 2020. Una federació internacional que, segons Ribó, permetrà posar Andorra en el mapa del món immobiliari.

A Ràdio Nacional ha recordat que el Congrés de la FIABCI que es va fer el 2017 a Andorra ha permès atreure alguns possibles inversors.

Entrevista completa a Jordi Ribó a l'Ara i Aquí:

Informa: Anna Pifarré
Imatge: Marta Paixà

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.