Jorge Carvalho, després de mes i mig a l'hospital per Covid-19: "que ningú deixi de prendre precaucions i complir les normes"

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Més de 750 persones han patit la Covid-19 al Principat, la majoria de les quals s'han curat. Un d'ells és Jorge Carvalho, que ha estat ingressat un mes i mig a l'hospital, del qual una mica més d'una setmana a la UCI. Assegura que si hagués tardat mitja hora més a anar al metge quan el van ingressar, probablement no estaria viu.

Pocs dies després que comencés el confinament, Jorge Carvalho va començar a sentir-se malament. Tenia els símptomes de la Covid-19 i va haver de ser ingressat a l'hospital. Això va passar el 27 de març i s'hi va estar fins al 15 de maig. "Vaig aixecar-me del sofà cap al llit i no em sentia bé. No tenia ganes de menjar ni de res. Aquell dia vaig trucar al servei de suport a la Covid-19. L'agreujament va ser molt ràpid. Potser si hagués passat mitja hora més no estaria aquí parlant amb vosaltres", creu Carvalho.

Durant aquest temps ha estat vuit dies en coma induït a la unitat de cures intensives. Van arribar a treure-li prop de dos litres de líquid del cos.

Assegura que ha tingut la sort que ha comptat amb la solidaritat d'amics, coneguts i familiars que han aconseguit que no es sentís mai sol. "He estat vuit dies en coma induït. L'equip mèdic va informar la meva exdona i els meus fills de totes les operacions que m'anaven fent", detalla.

Ressalta que ell ha patit la tipologia de Covid-19 més agressiva i alerta que encara no s'ha acabat la pandèmia i s'han de seguir mantenint mesures de seguretat. Insisiteix que "malauradament és una realitat" i que "ningú s'ha d'oblidar de prendre les precaucions i complir les normes".

Una de les coses que més vol destacar és l'empatia i professionalitat que han tingut els bombers i personal sanitari amb els quals ha hagut de tractar.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Kevin Ribeiro

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.