Josep Pintat: "la UE ja no vol un acord d'associació, sinó gairebé la integració"

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La Unió Europea ha canviat de posició i el que ara demana a Andorra no és un acord d'associació sinó pràcticament la integració a canvi de res. És l'opinió de Josep Pintat, president de Terceravia+UL. També ha dit que els propietaris d'habitatges no han estat el problema perquè els lloguers siguin cada cop més prohibitius. Ho ha dit en una entrevista a "Els matins de la Nacional".

Josep Pintat ha notat com en els darrers mesos la UE ha anat endurint les condicions per assolir un acord d'associació. Quelcom que l'ha inquietat molt pel que pot implicar. Així, ha comentat que la "figura de l'estat andorrà tal i com la coneixem i la seva sobirania, desapareixeran" pel fet que la UE "ja surt del camp de l'acord d'associació i entraríem gairebé en el camp de la integració". Explica que aquesta és la figura que tenen "països com Espanya i França que estan dins la UE i que són països d'una mida i proporció però tenen dret a vot. Aquí amb l'acord d'associació no tindríem dret a vot i tindríem les mateixes obligacions i requisits."

El president de Terceravia+UL creu que el Govern ha fet que els propietaris de pisos de lloguer no tinguin prou incentius per dedicar-s'hi. Considera que la seva actitud ha estat l'assenyada. "Jo crec que pot haver hagut gent que pot haver fet algun abús, no ho sé, però en tot cas el Govern això ho pot veure. Però jo crec que els propietaris no han estat el problema aquests anys. Tot el contrari".

L'antic president del grup parlamentari de Terceravia+UL ha constatat que hi havia divisions entre els integrants de la formació si pactar amb demòcrates o liberals o anar sols. Per Pintat el fet que no s'hagin presentat no vol dir que no ho facin les properes eleccions.

Informa: Pere Moliné

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.