Jover: "Aquest dimecres ha de donar la sensació que el país està aturat"

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

"Demà ha de donar la sensació que el país està aturat. I aquest és l'element principal perquè la cadena de contagis s'aturi", ha insistit el ministre portaveu, Eric Jover, aquest dimarts al vespre en roda de premsa. Poc abans, el ministre de Salut, Joan Martínez, havia anunciat que ja són 39 els positius a Andorra.

El ministre portaveu ha sigut contundent en relació al darrer paquet de mesures que entrarà en vigor aquest dimecres, per tal d'aturar al màxim l'activitat del país. Ha explicat que actualment només un 18% de les empreses està en actiu, seguint totes les recomanacions; un 49% estan tancades i un 33% amb servei de guàrdia. Des del Govern creuen que "amb aquesta disminució de la mobilitat dràstica hauríem de veure com la cadena de contagis disminueix", tot recordant que els resultats de les mesures que es van desenvolupant no es veuran fins d'aquí a uns dies.

Jover també ha avançat que s'ha obert un expedient i es sancionarà una gasolinera que ha venut tabac i alcohol a no residents. S'ha reduït la freqüència de les línies d'autobús, com la circular i les 2 i 6, que passen a tenir una freqüència de 30 minuts, mentre que a la L1, L4 i L5 serà de 60 minuts.

El ministre portaveu també s'ha referit a la proposta del PS, de crear un fons públic nacional. Diu que l'estat ja ho està treballant amb crèdits tous o finançament propi i ha insistit en entendre la naturalesa d'aquesta emergència perquè "no sabem quan de temps haurem de mantenir les mesures dràstiques que avui hem desenvolupat per decret". A més, ha recordat que "hem anunciat que eren per 8 dies, però el Govern es reserva el dret, depèn de com evolucioni la situació sanitària, de prorrogar-les". "També és possible que puguem, a mesura que evolucioni la situació sanitària, desbloquejar algunes activitats i, en canvi, mantenir bloquejades algunes altres. La crisi sanitària te un grau de complexitat que fa difícil de predir quines són les mesures econòmiques necessàries", advertia.

L'Executiu no te constància, de moment, que s'estiguin produint acomiadaments de manera generalitzada i recorda que totes les mesures van encaminades a garantir el 100% del sou dels treballadors, que són la vàlvula més feble.

Torna a veure la roda de premsa completa del Govern d'aquets dimarts al vespre per actualitzar la situació per la pandèmia:

Informa: Laura Massegú-Anna Pifarré

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.