L'assassí confés de Vila haurà d'ingressar en un psiquiàtric durant 25 anys

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'assassí confés d'un empresari a Vila el setembre del 2020 ha estat absolt ja que la justícia considera que no era responsable dels seus actes.

Haurà d'ingressar en un centre psiquiàtric un màxim de 25 anys. La sentència es pot recórrer i mentre no sigui ferma estarà al nou mòdul psiquiàtric de la presó. Fa ben poc hi va haver una reorganització de la presó perquè pogués acollir, en cel·les separades, les persones que havien estat condemnades per un delicte però que tenien un eximent psiquiàtric com és aquest cas. 

La víctima va tenir por durant anys de qui va acabar matant-lo, un antic empleat. Així es va reflectir al judici, en què va afirmar que el 2017 havia estat empleat seu, però que el va acomiadar perquè tenia conductes estranyes amb els clients. Posteriorment, es va assabentar que l'antic treballador tenia una esquizofrènia no tractada. Segons va denunciar l'empresari a la policia, el 2020 havia trobat l'antic treballador rondant pel seu domicili i el despatx professional. També va rebre trucades amenaçadores en què l'exempleat l'acusava d'haver organitzat una conspiració contra ell.

Poques setmanes després, el denunciat es va dirigir a casa de l'empresari i el va matar seguint el que li deien les veus al cap. L'agressor es va acabar lliurant a la policia.

En la vista oral la fiscalia va canviar l'acusació inicial i va acabar demanant que s'ingressés l'assassí, durant 25 anys, en un centre psiquiàtric. L'acusació particular sol·licitava una pena de presó de 30 anys i la defensa volia que fos tractat durant 5 anys en una institució psiquiàtrica.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Arxiu RTVA

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.