La batlle processa 24 persones pel cas BPA i en deixa fora els Cierco

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Finalitzada la investigació del cas BPA amb 24 processats. Al ja conegut de l'exconseller delegat Joan Pau Miquel, la batlle hi ha sumat 23 processaments més. La majoria són membres del comitè de prevenció de blanqueig i exgestors del banc. Per contra, Canòlic Mingorance ha arxivat definitivament la causa per manca de proves als màxims accionistes de BPA, Ramon i Higini Cierco.

La batlle especialitzada Canòlic Mingorance ha comunicat avui fins a 24 processaments en el marc de la investigació de la causa BPA. Al ja conegut de l´exconseller delegat Joan Pau Miquel, s´hi sumen 23 processaments més, la majoria membres del comitè de prevenció de blanqueig i exgestors del banc, segons ha pogut saber RTVA.

És el cas, per exemple, de l´exdirector financer Santiago Rosselló, el subdirector de negoci internacional, Pablo Laplana, o l´exgestor Mauricio Escribano. A Miquel se li manté la presó provisional, mentre que per a la resta s´acorda la llibertat provisional.

Pel que fa als màxims accionistes, els germans Ramon i Higini Cierco, la batlle no només no els processa, sinó que els arxiva definitivament la causa per manca de proves. També és el cas d´uns altres set encausats.

Les parts tenen ara quinze dies naturals per a demanar més diligències abans que es tanqui la instrucció. Un cop tancada, la causa passarà al Tribunal de Corts perquè la jutgi en el termini d´un any.

Consulta aquí el comunicat complet del grup Cierco

Informa: Andrés González-Nandín

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.