La Batllia torna a negar l'arrest domiciliari a Ilya Janitskin

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La Batllia ha denegat per segona vegada la demanda de la defensa del ciutadà finlandès detingut des de fa uns dies de canviar l´empresonament per una pena substitutòria d´arrest domiciliari. L´advocat d´Ilya Janitskin al·legava raons humanitàries, ja que pateix càncer.
La defensa sustentava la petició, a més, en el fet que no està acusat formalment de cap delicte. L´home és el fundador del web d´extrema dreta MV-Lehti. A Finlàndia està acusat de 46 delictes: entre els quals la incitació a la discriminació de grups ètnics i amenaces.

Els tribunals finlandesos van dictar contra ell una ordre internacional de detenció el 2014 i des de llavors vivia a cavall entre Espanya i Andorra. Ara la justícia andorrana haurà de decidir si dona curs a la demanda d´extradició, a la qual s'ha oposat la defensa.

Fa unes setmanes un grup de partidaris s´ha desplaçat fins a Andorra per donar-li suport, assegurant que és innocent. Janitskin pretenia presentar-se a les eleccions presidencials finlandeses del 2018.

Informa: Joan A.Sarmiento
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.