La Borda Sabaté fa la verema d'una collita que es preveu de qualitat

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Avui ha estat un dia d´intensa activitat a la Borda Sabaté de Sant Julià de Lòria. Últim dia de la verema, la recollida del raïm que després es transformarà en una de les dues varietats que comercialitza la firma. Les primeres estimacions avancen que la collita serà de qualitat.
A primera hora de la tarda s´ultimaven les feines per finalitzar la collita de raïm blanc d´enguany. El negre havia estat recollit abans. Les condicions meteorològiques han estat adequades i les primeres estimacions apunten al fet que això es podria traduir en uns 6.000 quilos del preuat fruit.

Al Principat durant segles s´ha conreat vi fins que la plaga anomenada fil·loxera va matar les vinyes d´Andorra i no es van replantar. De fet molts anys enrere la família propietària de Borda Sabaté ja s'hi dedicava. I tot indica que el relleu generacional està garantit.

Després de la recollida del raïm blanc, que ha durat quatre dies i en què han treballat unes 15 persones, el raïm es trasllada fins a la planta on es convertirà en el producte embassat.

El vi d´alçada, que és el que es pot conrear a Andorra, és més difícil d'elaborarr que el de les zones planeres. Segons els entesos el canvi climàtic pot ajudar a fer que aquest conreu fructifiqui a Andorra, ja que pot fer que les temperatures siguin més càlides.

Informa: Joan Antoni Sarmiento Imatges: Hèctor Romance
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.