Govern i ONG es mobilitzen per ajudar en la crisi humanitària dels refugiats sirians

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Govern s'ha mostrat disposat a acollir refugiats sirians de forma coordinada amb la Unió Europa. Ho ha fet públic poques hores després de saber que la Plataforma d'ONG d'Andorra es reunirà dimecres per buscar possibles solucions a aquesta crisi humanitària amb milers de desplaçats.

El Govern ha acordat obrir la possibilitat d'acollir refugiats del conflicte de Síria de manera coordinada amb la Unió Europea. D'aquesta manera, l'executiu vol mostrar, segons ha fet públic a través d'un comunicat, la seva solidaritat amb les víctimes del conflicte i la preocupació per aquesta crisi humanitària. El Govern creu que Andorra ha de participar en les accions solidàries. Per aquest motiu, els ministeris competents, en coordinació amb altres institucions i entitats públiques i privades, hauran d'assegurar que l'arribada de refugiats disposi de la cobertura legal i tècnica adequada i que l'acolliment de refugiats es faci en condicions òptimes.

Per la seva banda, com han fet en d'altres ocasions, les ONG andorranes actuaran en aquesta crisi de forma coordinada a través de la Plataforma. Les entitats es reuniran dimecres per estudiar quines són les possibilitats d´ajuda als milers de refugiats sirians i que estan arribant a Europa de manera desesperada. Consideren que es tracta d´un problema molt greu en el qual s´ha d´actuar amb urgència. Així, dimecres estudiaran accions que passarien per l´acolliment o per una recollida de diners conjunta per enviar a les entitats que actuen sobre el terreny, entre d´altres opcions.


Informa: Ana Alamán   Imatge: ACNUR

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.