La UIFAND estudia els punts febles del sistema financer en blanqueig i finançament del terrorisme

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La UIFAND tindrà enllestit a final de novembre l'estudi nacional de riscos. Una anàlisi que ha de detectar els punts febles que té el país per combatre el blanqueig de diners i el finançament del terrorisme. El cap de la unitat d'intel·ligència financera també admet que properament hi podria haver nous canvis en l'operativa en efectiu per part dels bancs.

Andorra ha de passar el març del 2017 la cinquena avaluació del Moneyval, l'organisme del Consell d'Europa que lluita contra el blanqueig de capitals. El punt de partida és la necessitat que tenen els estats de tenir un estudi de riscos pel que fa al blanqueig de capitals i el finançament del terrorisme. Un document que la UIFAND preveu tenir enllestit a final de novembre.

Segons indica el cap de la unitat d'intel·ligència financera, Carles Fiñana, es tracta d'un document inèdit al país que "si efectivament tenim sectors públics o privats on hi hagi alguna llacuna o problemàtica específica en matèria de blanqueig de capitals i finançament del terrorisme, s'ha detectat aquesta problemàtica i al costat s'aporta la possible resposta per resoldre o mitigar aquest criteri d'alt risc".

Fiñana també avança que és possible que aviat hi hagi un nou comunicat tècnic de l'INAF sobre l'operativa en diners en efectiu per part de les entitats financeres.

Informa: Andrés González-Nandín Imatge: Xavi Fajardo

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.