La vaga de funcionaris es manté tot i l'inici de les negociacions

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Primera reunió d´acostament entre Govern i sindicats. Tot i la desconfiança, tots dos cedeixen: l´executiu introdueix a la llei les seves propostes de millora, com són els horaris, i els sindicats s´avenen a negociar només alguns aspectes i a no començar de nou. La vaga, però, no es desconvoca.

El Govern obre la porta a modificar aspectes de la llei de Funció Pública abans d´entrar-la a tràmit parlamentari, i els sindicats accepten no començar amb un full en blanc i negociar els aspectes més conflictius.

És el primer pas que les dues parts han fet en la trobada d´aquest matí. Ara arrenca un calendari de reunions per negociar que s´inicia la setmana vinent. Malgrat tot, els sindicats mantenen la possible convocatòria de vaga sobre la taula. El portaveu de la plataforma sindical, Gabriel Ubach, ha estat clar: "De moment no desconvoquem res perquè, de confiança, cap ni una. A partir d'aquí s'obre un període per intentar arribar a consensos, però no vol dir que hi arribem".

Les propostes de millora que el Govern ja s'ha compromès a fer, per exemple pel que fa als horaris intensius o canvis en l'avaluació de l'acompliment, són vistes amb bons ulls pels sindicats.

El gran escull serà, però, el pas de triennis a quinquennis i el seu valor. La ministra de la Funció Pública, Eva Descarrega, explica que "tornarem a valorar l'impacte econòmic perl Govern i justificarem el perquè del model".

Des dels sindicats han volgut deixar clar que també mantenen la demanda contra el Govern per vulneració del dret sindical i la recollida de signatures per les iniciatives legislatives populars, en especial la de responsabilitat política. Han deixat clar que necessiten mecanismes de pressió perquè la negociació no s'aturi.

Informa: Laia Ferré Marot
Imatges: Sergi Linares

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.