L'accés a França torna a estar tancat a causa de la neu i el fort vent

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

A hores d'ara el trànsit de vehicles entre Andorra i França es manté desviat a través de Puigcerdà. La decisió s'ha pres després de la reobertura parcial d'aquest matí, en què una placa de neu sobre la boca nord del túnel feia perillosa la circulació. Ara és l'acumulació de neu i el vent el que ha obligat al tancament.
L'accés a França per la RN22 torna a estar tancat. El tancament ha tingut lloc a les cinc de la tarda, després que la nevada i el fort vent dificultessin la circulació. Des de la prefectura també estaven pendents d´una placa de neu i gel que quedava per sobre de la boca nord del túnel i que podia desprendre's. Les ràfegues de vent superen els 100 quilòmetres per hora. Al matí aquest tram s'havia reobert, tant pel coll de Pimorent com pel túnel, a excepció de la boca nord. Sigui com sigui, eren necessaris equipaments especials.A més, de moment no se sap quina serà l´evolució en aquesta zona en les pròximes hores i, per tant, si es podrà restablir el pas de vehicles durant la nit. Les nevades han anat sumant gruixos importants al sud de França i també al nord del país. A tall d'exemple, a Grandvalira s'han acumulat aquest any més de tres metres de neu, la xifra més alta de les cinc darreres temporades.Al Pas de la Casa els comerciants i els hotelers estan preocupats perquè viuen els mateixos problemes de cada hivern. Apunten, a més, que aquesta deixadesa de l'estat veí perjudica els francesos.Informa: Rubén Carcellé
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.