L'AGIA proposa una modificació de la llei del sòl

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Proposar una modificació de la llei del sòl, de manera que els propietaris que han d´estar d´acord per tirar endavant un pla parcial passi del 75% al 51%. És una de les accions que planteja la nova junta de l´AGIA, que, diu, pot ajudar a reactivar el sector. Jordi Galobardas n´és el president des de final de març.
Els tràmits per tirar endavant un pla parcial poden trigar cinc, sis o fins a set anys. Una durada que pot frenar els inversors i que complica molt els nous projectes urbanístics. Actualment, hi han d´estar d'acord el 75% dels propietaris per executar un pla parcial, una xifra que l'AGIA vol que sigui similar a la de Catalunya, situada en el 51%. I així ho proposarà al Govern

L'AGIA també vol proposar canvis en la llei d´arrendament, tot i que encara no en vol donar detalls, ja que els vol treballar a fons.

La nova junta ha creat comissions per tractar qüestions com ara la llei d'arrendament, la llei del sòl o l'intrusisme, entre d´altres. També vol potenciar la comunicació interna entre els col·legiats.

Informa: Anna Lladó Imatges: Marc Oferil
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.