Les asseguradores preveuen una llarga guerra jurídica per l'incendi de l'edifici Tiffany's

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Des de les companyies asseguradores es preveu una intensa guerra jurídica per les indemnitzacions als afectats de l´incendi a l´edifici Tiffany´s de la Massana. De fet, des d'una de les companyies s'informa que ja hi ha una demanda contra el Govern per la mala actuació dels bombers en el sinistre.

El sinistre de l´edifici Tiffany´s va tenir lloc el 29 de març de l´any passat i va provocar que 170 persones fossin desallotjades. L´únic que es va haver de lamentar van ser danys materials. Els veïns encara no han pogut tornar a casa, però la companyia asseguradora d´un dels perjudicats creu que hi haurà, previsiblement, un conflicte jurídic que acabarà a la Batllia. Àngels Hernández, directora de màrqueting de Patrimoine Assegurances, afirma que "és un sinistre molt important i abans de pagar a tothom s'agafaran a qualsevol cosa perquè el pagament sigui mínim". 

Afirma que hi ha una altra companyia d´assegurances que ja ha presentat una demanda contra l´executiu perquè considera que els bombers no van fer una actuació correcta. Hernández diu també que l'informe dels bombers sobre el sinistre va assegurar que l´origen de l´incendi va ser una imprudència greu d´un veí de l´edifici a la llar de foc. Segons explica Hernández, "els bombers van recomanar a la persona que vivia al pis que no tornés a encendre la llar de foc, que primer la netegés a través d'una empresa especialitzada; però 17 hores després van començar a trucar els veïns dient que hi havia flama". "S'intueix que va fer cas omís als bombers i va tornar a encendre la llar de foc", afegeix.

Per altra banda, els veïns creuen que podrien començar a tornar a casa entre octubre i desembre.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Cristina Jubete/Anna Romagosa

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.