L'Estat podria disposar de 3,5 milions provinents de blanqueig i narcotràfic

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La fiscalia ha demanat al Tribunal de Corts el comís en favor de l'Estat dels diners dipositats en quatre comptes bancaris del país per un ciutadà argentí condemnat a Espanya per tràfic de cocaïna i blanqueig de diners. No es tracta d'una xifra menor ja que els béns embargats ascendeixen a tres milions i mig d'euros.

El fiscal general ha demanat el comís en favor de l'Estat de tres milions i mig d'euros dipositats en quatre comptes bancaris del país i procedents del narcotràfic i del blanqueig de diners. Els titulars són un ciutadà argentí condemnat per l'Audiència Provincial de Mallorca i el Tribunal Suprem espanyol a vuit anys de presó i el pagament de 19 milions euros de multa per tràfic de cocaïna i blanqueig de diners, i la seva exparella, també condemnada.

La fiscalia ha fet la demanda davant el Tribunal de Corts en virtut de l'aplicació dels convenis internacionals en matèria de lluita contra el narcotràfic i el blanqueig de diners ratificats per Andorra.

D'altra banda, el Tribunal Constitucional ha anul·lat una sentència i un aute del Tribunal Superior de Justícia que confirmava la condemna a una dona acusada d´un delicte continuat de furt per basar-se únicament en les declaracions dels coimputats, que van ser jutjats en rebel·lia.

El Constitucional resol que en aquest cas s´ha vulnerat la presumpció d'innocència de la dona. Afirma que no es pot considerar com a prova de càrrec la inculpació d´altres processats quan aquests no van ser presents al judici oral i, per tant, no es van poder contradir les declaracions i comprovar-ne la veracitat.

Informa: Ana Alamán

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.