Odissea per sortir d'Ucraïna

Els quatre andorrans que es troben a Ucraïna continuen l'odissea per sortir-ne en un moment en què l'atac rus s'intensifica. Tres continuen formant part del comboi de cotxes organitzat per Espanya en direcció a Lviv, a l'oest del país i prop de la frontera amb Polònia. Les carreteres estan molt transitades i van canviant de via en un recorregut que es manté en secret. S'espera que hi arribin aquest matinada. Qui ja ha arribat a la ciutat és Jordi Escura.

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'exinternacional andorrà i preparador físic de la selecció femenina d'Ucraïna hi ha arribat aquest divendres al matí després de 20 hores de viatge. Va sortir de Kíev a les 12h de dijous amb una furgoneta que li va facilitar la federació de futbol ucraïnesa i ha arribat a Lviv a primera hora d'aquest divendres. En una entrevista a 'Els matins de la Nacional' (àudio sobre aquestes línies) explica com ha anat el viatge, que s'ha dilatat durant hores per recórrer una distància de tan sols 400 km amb les carreteres totalment col·lapsades i en tensió absoluta.

Ara l'objectiu és poder creuar la frontera, però encara no sap com ho farà. "No tenim la manera. Estem en contacte amb Andorra per veure com sortir"."Aquí tenim una sensació de més seguretat i marge per poder decidir i actuar. A Kíev és un drama", ha explicat als micròfons de Ràdio Nacional. "Estar en zones de conflicte és estar en risc i per això tothom busca sortir de la capital. Hi ha una inseguretat total". 

Escura intentarà aprofitar la nit, per dirigir-se en direcció a la frontera amb Polònia. El preparador físic de la selecció femenina d'Ucraïna ho farà gràcies a les gestions de la Federació de Futbol i no esperarà el comboi espanyol. Escura ignora quina situació es trobarà a la frontera.

 

Informa: Redacció - Anna Mata - Sergi Cano

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.