L'hospital de Meritxell, pioner en l'oferta gastronòmica ecològica i l'alimentació saludable

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L´hospital de Meritxell és l´únic amb una oferta gastronòmica ecològica per a malalts i públic en general a l'eix Catalunya-Andorra-sud de França. Amb l´objectiu d´ampliar els productos biològics que s´hi ofereixen, ara a més, hi haurà un menú saludable que garanteix tots els nutrients necessaris.
El tri-plate, nom amb el qual s´ha batejat el menú saludable que es podrà adquirir a la cafeteria de l´hospital Nostra Senyora de Meritxell, es basa en un estudi d´experts de Harvard i Cambridge. Segueix l´evolució de la piràmide alimentària i divideix un plat únic en tres parts que combinen 50% de vegetals, 25% de carbohidrats i 25% de proteïnes, com ha explicat el nutricionista de Bio Bio, Marc Gil.

L'objectiu d'aquesta nova proposta és ajudar la comprensió dels consumidors en les opcions més saludables dels principals grups alimentaris i que d'aquesta manera ho puguin traslladar també en l'elaboració dels plats fets a casa proposa la CEO de Bomosa, Gemma Riu, qui adverteix que "no té res a veure amb un règim, sinó amb l'alimentació sana".

El menú saludable o tri-plate estarà disponible de dilluns a divendres. Els encarregats d'elaborar al llarg de tres setmanes seguides un menú equilibrat i variat serà l'equip de nutricionistes de Bio Bio. L'hospital de Meritxell és l'únic de l'eix Catalunya-Andorra- Sud de França amb una oferta gastronòmica ecològica i en l'actualitat disposa diàriament d'un 14% de productes biològics.

Informa: Ariadna Comas
Imatges: Jordi Seabra
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.