L'hotel Rosaleda per dins: Així és el procés de rehabilitació d'un espai emblemàtic

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La rehabilitació de l'hotel Rosaleda permetrà habilitar espais per al públic que posaran en valor el patrimoni del país. De fet, el treballs que s'estan fent, i que suposaran una inversió de 6,6 milions d'euros, pretenen revaloritzar un monument referent d'una època històrica del país i de la seva arquitectura. L'hotel Rosaleda reobrirà les portes com a ministeri de Cultura el setembre del 2018, 75 anys després de la seva inauguració com a establiment hoteler.

El ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha visitat els treballs de rehabilitació de l'hotel Rosaleda, unes obres que tenen com a objectiu posar en valor l'edifici i tornar a donar-li vida convertint-lo en la seu del ministeri de Cultura.

El reaprofitament dels espais interiors permetrà ubicar en millors condicions tots els serveis. Per exemple, el soterrani, on s'havia ubicat la sala de festes, acollirà l'arxiu i el fons artístic, i el menjador i les cuines, la biblioteca nacional i l'espai expositiu. El pisos superiors seran oficines. El ministre Torres ha indicat que la rehabilitació permetrà, a més, fer "espais oberts al públic, zones per conferències i espais dedicats a l'exposició d'elements arquitectònics i culturals" i per fer tallers.

En total s'han rehabilitat 5.300 metres quadrats de superfície. Els treballs han pretès conservar les tècniques originals, com ara les voltes catalanes del soterrani, els forjats o les bigues dels sostres. L'arquitecte Enric Dilmé assenyala que "és un monument i, per tant, s'ha de conservar el màxim possible". "El que farem és conservar el màxim del que tenim, com forjats i parets, i col·locar un sistema constructiu superposat, simple, ràpid i sec que no alteri l'edifici i faci útils els espais interiors".

A l'exterior s'ha dissenyat una il·luminació que canviarà amb les estacions de l'any o els festius. Les obres s'acabaran a l'estiu del 2018 i al setembre, 75 anys després de la inauguració com a hotel, tornarà a reobrir com a ministeri de Cultura. S'hi hauran invertit 6,6 milions d'euros.

Informa: Ana Alamán Imatge: Josep M. Garcia

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.