Límit de 100 euros diaris per a les dietes dels desplaçaments internacionals dels consellers generals

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Després d'analitzar les sortides del mes de juliol, la junta de presidents ha fixat un límit de 100 euros diaris pel que fa a les dietes dels consellers generals en els desplaçaments a l'exterior. És un dels acords a què s'ha arribat aquest dilluns, a més d'organitzar un fòrum parlamentari en el marc de la Cimera Iberoamericana de caps d'estat i de govern que Andorra acollirà el novembre de l'any vinent.

En el marc de la Cimera Iberoamericana de la tardor del 2020, s'organitzarà un fòrum parlamentari, on estaran convidats els presidents dels parlaments dels 22 estats membres.

Ha estat un dels acords de la reunió amb els presidents de grups parlamentaris, que també ha fixat definitivament en 100 euros diaris la partida pressupostària pels consellers generals en els desplaçaments a l'exterior, per cobrir aquelles despeses que no estiguin assumides directament pel Consell General ni tampoc incloses a la programació de les delegacions. "Aquells dinars, sopars o esmorzars que no cobreixin ni les programacions ni el Consell General, també els transports interns que hi pugui haver a nivell de desplaçaments a dins d'una ciutat i que tampoc no es cobreix i si hi ha alguna despesa suplementària que eventualment hagi pogut efectuar un conseller, es sotmetrà a consideració de la sindicatura, sempre i quan estigui degudament justificada", ha reiterat la subsíndica general, Meritxell Palmitjavila. 

A la reunió també s'ha decidit que aquest divendres, 11 d'octubre, és la data màxima per comunicar el nomenament de la junta electoral.

A més, el 30 d'octubre s'obriran els plecs de les propostes per al concurs d'idees per remodelar la zona posterior de la Casa de la Vall, que es va ajornar per la visita del copríncep Emmanuel Macron.

Informa: Laura Massegú
Imatge: Sergi Linares
Locució: Jordi Domingo

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.