La llei de control de l'iris i dades biomètriques, enllestida el 2022

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La llei de control de dades biomètriques estarà enllestida l'any vinent. Beneficiarà la cooperació internacional, que també s'està reforçant gràcies a l'acord de treball signat amb l'Europol, que s'hauria d'aprovar aquest estiu.

El Govern preveu tenir enllestida la llei de control de l'iris i dades biomètriques l'any vinent. Hi entraria el reconeixement facial i les empremtes dactilars.

El motiu és poder tenir un reconeixement més concret de les persones que delinqueixin. Un fet que també facilitaria la col·laboració entre països en poder passar informació a través d'una base de dades específica que en aquests moments encara no existeix.

Pel que fa a la cooperació internacional per la lluita contra la violència organitzada, el blanqueig de diners o terrorisme, aquest estiu s'aprovarà l'acord de treball entre les autoritats policials del Principat i l'Europol, just quan ho aprovi el consell d'administració intern d'aquesta l'agència de cooperació europea.

Ara bé, el ministeri està estudiant reforçar el grup especialitzat de delictes tecnològics de la policia, que s'encarrega de fer el seguiment d'aquests delictes, amb també la contribució  d'Interpol. En concret, es necessita un perfil tècnic especialitzat en delictes qualificats en l'àmbit tecnològic. 

Informa: Judith Sáez
Imatges: Nil Forcada
Locució: Yasmina Canedo

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.