La llei que limita la construcció, objecte de polèmica de nou entre Govern i oposició

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

En matèria d'habitatge el frec a frec entre Govern i oposició no s'ha fet esperar. També s'ha parlat de la necessitat de revisar la llei d'immigració per poder millorar les condicions dels treballadors estrangers subcontractats.

Retrets encreuats pel que fa a la llei que ha de limitar la construcció desmesurada. Els socialdemòcrates alerten de l'allau de peticions que hi ha hagut des que es va anunciar fins que va entrar en vigor finalment ahir. En total els comuns n'han rebut una setantena. Espot ha avançat que el que portem d'any s'han presentat prop de 300 projectes pels 364 de l'any passat, però s'espera tancar el 2022 amb xifres similars, a més ha considerat l'acció valenta. "Vam prendre una decisió valenta. Perquè evidentment hem molestat a molts sectors econòmics i a gent amb poder".

Els socialdemòcrates han acusat Espot de tenir una doble ànima en matèria d'habitatge: una, la del debat d'orientació política i l'altra enfront els empresaris. El president del grup socialdemòcrata, Pere López també ha retret que cal tenir present un habitatge assequible. "L'habitatge de lloguer sempre s'obliden el terme assequible. L'habitatge de lloguer pot ser perfectament especulatiu i per a inversió". I ha tornat a incidir en l'efecte crida que ha provocat el Govern en crear la llei de l'habitatge. "Si el que volia era frenar la construcció ha provocat precisament l'efecte contrari i la por del que vostè d'un dia per l'altre pugui decidir".

A tot això, el cap de Govern s'ha defensat dient que es tracta d'una acció que premeditada i no s'ha pres a la lleugera. "És una decisió que prenem després de fer uns estudis detallats i de mesos de reflexió".

Informa: Ariadna Guiu

 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.