La llei per limitar el creixement urbanístic tan sols farà que hi hagi menys oferta de lloguer, segons l'AGIA

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La llei que pretén limitar el creixement urbanístic tan sols aportarà més restriccions a la construcció, restriccions que faran disminuir encara més l'oferta d'habitatge i agreujaran la problemàtica del lloguer. Així ho adverteixen els gestors immobiliaris que, alhora, veuen cabdal que els comuns elaborin un estudi per promoure un desenvolupament sostenible.

L'estudi de capacitat de càrrega màxima de les parròquies perquè els comuns adaptin els plans d'ordenació i urbanisme és necessari per als gestors i agents immobiliaris. Tot i això, vaticinen un empitjorament de la problemàtica de l'habitatge amb més restriccions derivades de la llei.

El president de l'AGIA, Gerard Casellas, creu que amb això l'únic que s'aconsegueix és "limitar una vegada més l'oferta, posar topalls al creixement i, per consegüent, l'habitatge cada vegada serà més escàs".

El col·legi que aplega els professionals del sector immobiliari descarta a hores d'ara una baixada o estabilització dels lloguers. "Si entréssim en una crisi on hi hagués població que marxés del país podríem tenir una baixada de preus".

Una situació que recorda la que es viu a Mònaco, on una gran part dels treballadors viuen en zones frontereres. El president de l'AGIA, però, considera que Andorra és lluny d'adoptar aquest model. "De vegades, la problemàtica social que fa que uns, com passa a molts altres països, visquin al límit de les fronteres. La gent valora si prefereix pagar el cost del transport, el temps que li ocupa anar i tornar o la diferència del preu de lloguer entre Andorra i, en aquest cas, l'Alt Urgell".

Una decisió, la de viure en zones frontereres, que cada cop més prenen molts treballadors, com destacava l'associació de consumidors, que alerta que els lloguers cars i els sous baixos fan que Andorra ja no sigui atractiu per venir a treballar-hi.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Fernando Montero-Arxiu RTVA

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.