La llei de transparència no obligarà els càrrecs públics a publicar la declaració patrimonial

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Consell General ha desestimat la reserva d'esmena presentada pels socialdemòcrates, que reclamaven que s'inclogués en la llei de transparència l'obligatorietat de la publicació de la declaració patrimonial dels càrrecs públics. 

La majoria, com va exposar en el treball en comissió, defensa una declaració privada davant notari i no troba que sigui necessari, ja que no aportaria cap benefici i incitaria al "safareig". La presidenta suplent del grup socialdemòcrata ha destacat la necessitat de publicar aquesta informació per complir les recomanacions del GRECO (Grup d’Estats contra la Corrupció del Consell d’Europa).

El cap de Govern, per la seva part, ha demanat al PS no caure en el "mimetisme" amb els països de l'entorn i tenir en compte les especificitats del país. Des de Terceravia+Unió Laurediana+Independents tampoc hi han donat suport, però sí que els agradaria que a part de declarar el patrimoni davant notari, fossin també portats al Tribunal de Comptes. Animen, però, el PS a respectar les especificitats andorranes.

L'hemicicle ha rebutjat la reserva d'esmena que proposava incloure els Coprínceps i els seus serveis en l'aplicació de les obligacions de la llei. També ha tombat l'esmena que pretenia aixecar la reserva d'accés dels consellers generals a la informació de l'AREB i l'AFA.

Informa: Ariadna Guiu Vila 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.