El llibre blanc de l'espectre autista estudiarà com el mercat laboral pot aprofitar les capacitats de les persones amb TEA

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La inclusió de les persones amb trastorn de l'espectre autista en el mercat laboral és un dels reptes pendents i s'haurien d'aprofitar més algunes de les seves característiques en sectors com la informàtica. Aquest és un dels punts que estudiarà el llibre blanc de l'espectre autista que ha d'estar enllestit el primer semestre del 2020.

Aquest dijous al matí s'ha celebrat la primera reunió del consell assessor del llibre blanc del trastorn de l'espectre autista que ha d'elaborar un estudi sobre les necessitats d'aquest col·lectiu.

Una de les premisses és que el mercat laboral pot aprofitar molt més les seves potencialitats, com passa en altres indrets. La presidenta d'AUTEA, Inés Martí, posa com a exemple "empreses de Silicon Valley que busquen persones amb Asperger per segons quins tipus de feines". Explica que "són uns perfils molt perfeccionistes, molt detallistes que, per segons quina anàlisi de dades, són molt bons". L'important, a més de tenir tota la informació, afegeix, és "com vehicular aquestes capacitats amb el mercat laboral real".

També es parteix de la idea que hi ha més conscienciació del que necessita aquest col·lectiu i més diagnòstics. Segons la coordinadora del llibre blanc, Mònica Geronès, "estem en un moment en què la conscienciació vers aquesta realitat s'està ampliant". "Abans no hi havia prou coneixement, ni prou identificació, ni prou diagnòstic; i un problema que hi ha amb les persones adultes és aquest".

Actualment només hi ha 149 persones diagnosticades per trastorn autista al Principat, tot i que des d'Autea es considera que probablement siguin més.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Anna Ginestà

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.