La lliure circulació de persones en la negociació amb la UE, un dels aspectes que més preocupa la ciutadania

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Amb les tres reunions públiques que s'han fet fins ara per informar a la ciutadania sobre l'acord d'associació amb la Unió Europea ha quedat demostrat que una de les preocupacions principals és la lliure circulació de persones. A la Massana, davant d'un centenar d'assistents, ha tornat a ser una de les qüestions centrals.

El secretari d'Estat d'Afers Europeus, Landry Riba, ha aclarit que la lliure circulació de persones és una de les línies de negociació i que hi ha la necessitat de mantenir els procediments d'immigració, especialment per tres motius: per controlar els fluxos, per mantenir la seguretat ciutadana i també perquè hi hagi un control de treballadors.  

"Ja sabíem que era una qüestió delicada i les reunions demostren que no és una percepció només del Govern sinó també de la ciutadania i cal traslladar-ho a la taula de negociacions", ha dit Riba afegint la necessitat de "calcular bé les passes que farem perquè hem de ser respectuosos amb els neguits que està expressant la ciutadania".

És una de les quatre llibertats que es va comparar a la ronda de negociacions de la setmana passada. La itinerància, la protecció de dades i alguns serrells de la lliure circulació de mercaderies són altres qüestions que es van tractar a la primera sessió amb la nova negociadora per part de la Unió Europea. El secretari d'Estat remarca que es van trobar "un tarannà molt conciliador i afable amb qui pensem que podrem treballar bé i esperem rebre properament per una visita de context que és molt necessària sempre en aquestes qüestions".

El blindatge de FEDA i Andorra Telecom com a operadors públics únics, la inversió estrangera, la situació dels estudiants a l'exterior i el neguit per a la fiscalitat i les PIME amb la lliure circulació de serveis, que serà progressiva i seqüencial, van ser altres dubtes que van sorgir a la reunió massanenca.

Informa: Laura Massegú
Imatge: Albert Aymamí-Xavi Fajardo
Locució: Yasmina Canedo

 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.