La lliure circulació de persones i els avantatges en matèria sanitària, algunes de les qüestions sobre l'acord d'associació amb la Unió Europea que el Govern ha respost

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El cap de Govern, Xavier Espot, i el secretari d'Estat d'Afers Europeus, Landry Riba, han abordat les principals preocupacions de la població sobre l'encaix a la Unió Europea. Ho han fet a través d'un programa especial que s'ha emès aquest dilluns al vespre, amb 40 preguntes separades per blocs. 

1- Per què és important l'acord d'associació per a Andorra?

Xavier Espot: "Aquest és el pas que requerim per poder atreure inversió estrangera. Per tant, perquè tinguem un real impacte econòmic, no només des de la perspectiva del creixement i de la creació de llocs de treball d'alt valor afegit, sinó també des de la perspectiva molt important de la diversificació de la nostra economia".

2- Quins beneficis tindrà per als joves?

Landry Riba: "L'acord d'associació obre la porta a Andorra a participar de manera completa en els programes europeus, que molt sovint porten associats convocatòries de beques a les quals els nostres estudiants podran optar". 

3- Com hagués afectat l'acord d'associació a Andorra durant la pandèmia?

Landry Riba: "Un acord d'associació ens hagués ajudat a superar d'una manera més còmoda o millor aquesta situació de crisi multidimensional". 

4- Com afectarà l'acord a la lliure circulació de persones?

Xavier Espot: És un element que s'ha "d'adaptar a la realitat d'Andorra.  Hem avançat i la UE entén que hem de tenir una certa capacitat de control dels nostres fluxos migratoris".

Landry Riba: "Es vol "mantenir el sistema d'autoritzacions de residència i treball i alhora certes quotes d'immigració". 

5- Quins beneficis hi haurà en l'àmbit sanitari?

Landry Riba:  "Gaudirem d'aquestes prestacions sanitàries que puguem necessitar, siguin prestacions mèdiques d'urgència o d'altres tipologies", comptant amb una targeta sanitària europea. 

Programa complet amb el cap de Govern, Xavier Espot, i el secretari d'Estat d'Afers Europeus, Landry Riba: 

Informa: Òscar Serrano-Laura Cugat 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.