L'OMS acull positivament el projecte Camí saludable dels drets humans

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha fet una valoració molt positiva del projecte Cami´ saludable dels drets humans d’Andorra, de fet, la proposta ha estat qualificada d’atractiva per la seva simplicitat i perque` te´ un doble objectiu. D’una banda, contribueix a la promocio´ de l’activitat fi´sica com a ha`bit saludable i de l’altra, permet difondre el patrimoni en general d’Andorra. La iniciativa ha estat presentada pel ministre de Salut, Carles Álvarez, en el marc de la confere`ncia d’alt nivell de l’OMS que aquest dijous es va tancar a Pari´s i la setmana vinent, el titular de Salut té previst reunir-se amb els co`nsols per tal de transmetre’ls personalment el resultat d'aquesta presentació.

L’Organitzacio´ Mundial de la Salut (OMS) ha acollit de manera positiva el projecte Cami´ saludable dels drets humans d’Andorra, que el ministre de Salut, Carles Álvarez, ha presentat en el marc de la confere`ncia d’alt nivell de l’OMS que aquest dijous es va tancar a Pari´s.

El Cami´ saludable dels drets humans d’Andorra e´s una iniciativa coparticipada pel Govern i els comuns. El projecte ha estat seleccionat per l’OMS pel seu cara`cter transversal, per coincidir amb la tema`tica de la confere`ncia i per complir amb les directrius i recomanacions propugnades per l’organisme internacional, segons han posat en relleu des de l'Executiu en un comunicat .

La iniciativa andorrana ha estat qualificada d’atractiva per la seva simplicitat i perque` te´ un doble objectiu. D’una banda, contribueix a la promocio´ de l’activitat fi´sica com a ha`bit saludable i de l’altra, permet difondre el patrimoni en general d’Andorra, segons consta en el mateix comunicat.

El ministre Álvarez, te´ previst reunir-se la setmana vinent amb els co`nsols per tal de transmetre’ls personalment el resultat de la presentacio´ del projecte a Pari´s durant la confere`ncia de l’OMS, i articular la coordinacio´ conjunta per a la posada en marxa d’aquest cami´, prevista per la primavera de 2017.

El Cami´ saludable dels drets humans d’Andorra tindra` un recorregut de 30 quilo`metres, unint dos punts simbo`lics entre el nord del pai´s (Sorteny a Ordino) i el sud (Coll de Jou a Sant Julia` de Lo`ria), i que en la histo`ria recent havien estat llocs de pas de refugiats des de terres franceses i espanyoles cap a Andorra, el que va marcar el Principat com una terra d’acollida. Els 30 quilo`metres del cami´ coincideixen amb els 30 drets humans que recull la declaracio´ universal dels drets humans de les Nacions Unides, de la qual precisament dissabte es compleix el 68e` aniversari.

Informa: Agència ANA

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.