L'oposició reacciona a les declaracions de Smith

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Les reaccions no s´han fet esperar. Socialdemocràcia i Progrés considera que el Govern ha mentit en l´afer BPA i per això demana la dimissió d´Antoni Martí. Des del grup parlamentari socialdemòcrata es mostren sorpresos perquè el Govern informés ahir que els Estats Units havia enviat una nota a l´agost referent al Moneyval. Els liberals, per la seva banda, afirmen que creuen que el Govern està dient la veritat en aquesta qüestió.

Víctor Naudi, conseller general de Socialdemocràcia i Progrés, considera que el Govern ha mentit en l´afer BPA i per això ha demanat la dimissió d´Antoni Martí. És taxatiu quan diu que no va ser fins aquest dimecres que el Govern va explicar que ja a l´agost havien rebut una notificació dels Estats Units pel Moneyval: "El Govern ha mentit a partir del moment que ens va dir que no hi havia res més" i "per tant a partir d'aquí personalment poso en dubte la capacitat i la credibilitat del Govern".

Des del grup parlamentari socialdemòcrata, el conseller Gerard Alís, s´ha mostrat sorprès perquè es van assabentar dimecres d´aquesta nota. Precisament, el cap de Govern l´ha tramès a tots els grups parlamentaris. Consideren que l´executiu els està informant amb comptagotes."Si aquestes informacions anteriors afecten o no el cas concret de BPA no ho sabem, hem d'avaluar els documents que hem rebut. Però en tot cas sí que sembla que van haver-hi comunicacions anteriors del Govern dels EUA a Andorra que posen en dubte la lluita que s'efectua aquí contra el blanqueig de diners", ha declarat Alís.

Pel que fa als liberals, el conseller Carles Naudi, assegura que, de moment, es creuen tot el que ha dit el Govern: "Hem de creure el que diuen els mandataris del nostre país, en concret el ministre i el cap de Govern. I més endavant  si s'ha de desmentir alguna cosa o els senyors d'EUA volen aportar més informació doncs ja actuarem i demanarem responsabilitats."  

Entre final d'aquesta setmana i la vinent està previst que l'AREB emeti la seva resolució sobre el futur que ha de tenir BPA.

Informa:Pere Moliné    Imatge: M.Paixà / M.Bellosta

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.