La majoria impulsa una llei que regula l'ordre protocol·lari en actes oficials i recupera la distinció de la Creu dels Set Braços

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Sindicatura ha admès a tràmit parlamentari la proposició de llei de protocol i cerimonial, que van presentar els tres grups que donen suport al Govern. El text pretén regular l'organització protocol·lària en actes oficials. També estableix aspectes com el dol nacional i els funerals d'estat, a més de tornar a plantejar la distinció de la Creu dels Set Braços.

Després de la polèmica sorgida durant la rebuda dels caps d'estat i de govern en l'acte d'inauguració de la Cimera Iberoamericana, els grups parlamentaris de la majoria han entrat a tràmit un text que pretén regular l'ordre protocol·lari en actes oficials.

La proposició de llei de protocol i cerimonial estableix que les autoritats estrangeres han de ser rebudes pels coprínceps al primer punt del país on arriben. En cas d'absència d'un dels caps d'estat, el substituirà el seu representant. Quan es produeixi una visita simultània de diverses autoritats, serà el govern, amb els serveis dels coprínceps, el que decidirà qui serà present a la recepció.

La llei, que fixa altres aspectes com el dol nacional, els funerals d'estat i la jerarquització dels càrrecs públics als actes en funció de l'organisme convocant, també contempla la creació de la distinció de la Creu dels Set Braços, que reconeixerà les persones (en vida o a títol pòstum), entitats o institucions que "contribueixin significativament al benefici" d'Andorra.

El comitè que decidirà el seu atorgament estarà format pels coprínceps, el síndic general, el cap de govern i un ciutadà andorrà escollit pels quatre primers per un període de quatre anys. Aquesta distinció es recupera deu anys després que es plantegés durant la legislatura del govern sociademòcrata i amb Josep Dallerès al capdavant de Sindicatura dle Consell General.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Arxiu RTVA
Locució: Neus Toro

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.