Marc Forné deixa Liberals d'Andorra pel canvi de rumb

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'ex cap de Govern i fundador del partit liberal, Marc Forné, ha anunciat aquest dimecres a 'Els matins de la Nacional' que deixa la formació per la situació generada amb les primàries i les maneres de fer de l'actual direcció.

No ha negat que ha estat difícil prendre la decisió, però ha assegurat que "no quedava més remei" pel rumb del partit els darrers temps.

Ha manifestat que la crisi "inicialment podia semblar de persones, però és una crisi d'idees". En aquest sentit ha lamentat que no es doni suport "de manera ferma" al manifest liberal perquè "per les manifestacions que hem anat veient, no és així".

Ha recordat haver estat un dels fundadors del PLA el 1992 desmentint, amb l'acta fundacional del partit a les mans, que Josep Maria Cabanes hi fos com havia avançat. 

Quant a les primàries i l'aparició de Cabanes com a candidat després de la renúncia de Jordi Gallardo, Marc Forné té molt clar el que va passar: "No hi van membres del partit a demanar-li que sigui candidat, hi va gent de l'executiva, sortint-se del marc de les accions que una executiva havia de fer. Després ho van negar". Segons l'ex cap de Govern, "s'ha fet tot de manera confusa". També ha lamentat que "Cabanes digués que trucaria a Judith Pallarés l'endemà per formar una executiva de consens i això no hagi passat". "Tota la situació ha estat lamentable per al partit".

Ara no descarta sumar-se a la nova formació o plataforma que els liberals dimissionaris amb Judith Pallarés al capdavant estan elaborant. La seva premissa es que defensin el manifest aprovat a Andorra per la Internacional Liberal seguint una línia més progressista.

Entrevista completa a Marc Forné a 'Els matins de la Nacional':

Informa: Anna Pifarré -Redacció

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.