Marc Martí: la situació "dramàtica" d'una farmàcia que viu del turisme

Les farmàcies han continuat treballant durant la pandèmia i malgrat que pot semblar que l'activitat ha estat bona durant aquest any, la realitat és que algunes també ho estan passant malament. És el cas del Marc Martí, propietari de la Farmàcia Piolets de Soldeu, que ha assegurat en una entrevista a l'Andorra Actualitat d'RNA (àudio sota aquestes línies) que la situació és "molt dramàtica", ja que es tracta d'un establiment que viu del turisme.

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Amb el tancament dels hotels i les restriccions als països veïns, per a Martí "és un esforç continuar oberts". En aquest sentit, ha indicat que la farmàcia treballa més durament durant quatre mesos per poder-se mantenir durant la resta de l'any. Durant el 2020 va perdre un mes i mig de la temporada d'estiu i ara dos mesos més. "Si ara perdem la temporada d'hivern, ens preguntem com aguantarem per fer la resta de l'any". A més, ha reclamat que de moment no han tingut accés a cap mena d'ajuda. Malgrat tot, ha assegurat que no es planteja el tancament, ja que "estic donant un servei".

Pel que fa a les vacunes creu que s'haurien pogut adquirir dosis provinents de la Xina o Rússia, cosa que hauria permès tenir-les abans i tenir a la població vacunada al mes de gener i que la gent pogués venir al país de manera segura.

Amb tot, ha remarcat que "s'ha vist com és de vulnerable el país". "El primer que falla durant una crisi és el turisme i per desgràcia a Soldeu es viu d'això".

Informa: Neus Toro - Sílvia Mestre

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.