Maria Martí sobre el tancament del Museu Fàbrica Reig: "La pandèmia ha acabat de donar l'empenta perquè ha replantejat tot el turisme cultural de masses"

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La directora de la Fundació Julià Reig, Maria Martí, ha fet un repàs a la trajectòria del Museu Fàbrica Reig que durant els 19 anys de funcionament ha esdevingut, a més d'un indret on exposar una part de la història del país i l'obra de grans artistes de renom, escenari de diferents esdeveniments culturals. 

Al seu pas per "Els Matins de la Nacional", Martí ha recordat com uns inicis amb exposicions de Picasso i Dalí van obrir les portes perquè col·leccionistes privats s'interessessin per exposar. L'antic Museu del Tabac ha ofert aquests darrers anys mostres d'un gran nivell: "Sorolla, Rivera, Rembrant, Calder, Cartier-Bresson o Robert Capa", ha remarcat la directora.

Han estat la irrupció de la tecnologia i la Covid-19 les que han provocat el canvi de paradigma, tot i que ha explicat que la idea de tancar l'espai físic ja planava abans de la pandèmia. La crisi sanitària "ha acabat de donar l'empenta".

La Fundació opta per reconvertir-lo en un museu virtual pensant, així, en les noves generacions i en el canvi que ja ha fet el turisme cultural de masses.  "S'acaba una manera de fer les coses i damunt la taula n'hi ha una de nova: la tecnologia".

La transformació del museu serà el gener del 2022. A partir d'aquí, ha dit Martí, "hem de mirar al futur". "Esperarem el pla estratègic de Cultura del Govern perquè la divulgació sigui al més àmplia i satisfactòria possible".

Entrevista completa a la directora de la Fundació Julià Reig, Maria Martí, a Els matins de la Nacional:

Informa: Montse Grau - Yasmina Canedo

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.