Marsol vol convertir el Parc Central en un centre neuràlgic de la cultura

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Les guanyadores del concurs per a la realització d'una escultura d'homenatge als voluntaris han rebut aquest migdia el premi. 'El voluntariat', de Nerea Aixàs, és l'obra que s'ha endut el primer guardó i que s'exposarà d'aquí a uns mesos al Parc Central de la capital.

La cònsol major d'Andorra la Vella ha avançat que el comú té la intenció que l'espai esdevingui un centre neuràlgic de la cultura on convisquin diferents disciplines.

S'espera disposar abans que s'acabi l'any de la nova sala d'art i de l'espai gastronòmic gestionat per l'artista Philippe Shangti. A aquestes instal·lacions, se'ls sumaran diverses escultures que s'ubicaran en diferents emplaçaments del parc perquè esdevingui una galeria d'art a l'aire lliure perquè la gaudeixin els ciutadans, esdevingui un atractiu turístic i una oportunitat per als artistes, ha dit Conxita Marsol.

De fet, la corporació destinarà un partida específica del pressupost a l’adquisició d’obres.

La cònsol ho ha explicat en el lliurament dels premis del concurs per a l'elaboració d'una escultura en reconeixement als voluntaris. El primer guardó se l'ha endut l'artista Nerea Aixàs, amb el projecte titulat 'El voluntariat'. Diu que "volia fer una escultura una mica lúdica, ja que estava ubicada al parc, que és un lloc d'esbarjo".

La ministra d'Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés, ha exposat que "la pandèmia ens hi obligava i des del Govern no hi havia cap dubte que s'havia de fer un reconeixement".

L'obra escollida és una estructura de dos mestres d'alçada i dos d'amplada que s'elaborarà amb acer corten. El Govern destinarà 15.000 euros a la seva producció, que d'aquí a uns mesos s'ubicarà al Parc Central de la capital.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Andreij Cristancho
Imatges cedides: Govern d'Andorra

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.