Martínez Benazet alerta la gent gran del risc d'anar als comerços i els emplaça als serveis dels comuns i el Govern

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El ministre de Salut alerta de l'augment de persones grans als centres comercials. Ha recordat que es tracta d'un col·lectiu especialment vulnerable i demana que es quedin a casa i utilitzin el servei dels comuns i del Govern si els cal algun producte. Reconeix que l'índex de mortalitat de pacients del Cedre és superior a altres residències, tot i que se n'ignoren els motius.

El ministre de Salut insisteix a demanar a la gent gran que no surti de casa. Ho ha tornat a fer aquest dimecres a la roda de premsa en constatar que moltes persones d'edat avançada es desplacen per fer la compra.

Recorda que és un dels col·lectius més vulnerables i que tant els comuns com el Govern han habilitat serveis per dur-los la compra o qualsevol altra necessitat a casa. Ha remarcat que les institucions "de forma coordinada s'estan posant en contacte amb totes les persones més gras de 65 anys per oferir-los serveis d'ajuda".

Els contagis al Cedre

Martínez Benazet es mostra preocupat pel fet que el Cedre hagi estat especialment colpejat per la infecció, amb conseqüències irreparables.

Tot i afirmar que és difícil trobar-ne el motiu, des del ministeri creuen que la infecció podria haver arribat a través d'algun professional sanitari. Segons Benazet "aquesta seria la causa més probable".

El ministre de Salut té previst un pla de contingència, en cas que fos necessari, per habilitar nous espais a l'hospital. Per exemple, la sala d'actes podria acollir pacients en cas de saturació i l'àrea de rehabilitació, una altra unitat de ventilació mecànica.

En tot cas, és un pla preventiu, ja que actualment no és necessari.

Roda de premsa completa del ministre de Salut d'aquest dimecres al migdia:

Informa: Joan A. Sarmiento

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.