Martínez Benazet descarta obrir les estacions d'esquí en solitari si l'entorn les tanca: "No ens comportaria cap benefici"

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El titular de Salut, Joan Martínez Benazet, ha recalcat que l'obertura de les estacions d'esquí es farà de forma consensuada amb els països veïns. Ha deixat ben clar que no es pot atreure els turistes amb mesures menys restrictives.

El cap de Govern es va manifestar sobre l'obertura de les pistes dient que no es podien prendre mesures unilaterals. Aquest divendres a la tarda, el ministre de Salut ha anat més enllà i ha afirmat categòricament que hi ha hagut converses amb França i Espanya sobre aquesta qüestió.

Martínez Benazet ha afegit que no es pot prendre cap decisió que suposi atreure turistes d'altres estats perquè les mesures són menys restrictives. Per tant, la possible obertura es farà de forma coordinada. "Si tot l'entorn estigués tancat, tenir unes estacions obertes de forma solitària enmig del Pirineu no ens comportaria cap benefici". Potser suposaria, ha afegit, "que ens quedéssim aïllats més que aconseguir un triomf respecte als nostres veïns".

Les estacions, a l'espera de la decisió de les autoritats

Grandvalira ja ha anul·lat la presentació de la temporada i ha posposat l'obertura sense data. Vallnord Pal-Arinsal i Naturlàndia estan a l'espera del que succeeixi per decidir l'obertura. A Europa el debat està servit després que la cancellera alemanya Angela Merkel hagi dit que demanarà un vot unànime per al tancament de les estacions d'esquí fins al gener. Itàlia, França i Alemanya són partidaris de no obrir i Espanya anunciarà la seva posició el 2 de desembre.

Roda de premsa completa del Govern d'aquest divendres 27 de novembre:

Informa: Pere Moliné
Imatges: Anna Romagosa

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.