Martínez Benazet: "El dia que els càncers es tractin amb dos o tres sessions, podrem tenir radioteràpia a Andorra"

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha parlat de la possibilitat de tancar un conveni amb Espanya per donar un marc legal als intercanvis que hi ha entre l'hospital de la Seu d'Urgell i l'andorrà.

El conveni permetria una col·laboració més àmplia donant validesa legal als tractats signats entre Andorra i Catalunya.

També ha parlat de la radioteràpia. Continua defensant la necessitat d'esperar l'evolució del tractament del càncer abans de fer el pas cap a una unitat específica pel poc ús que es faria de les instal·lacions andorranes. "El dia que els càncers es tractin amb dos o tres sessions, com es podrà fer aviat amb el de pròstata, podrem tenir radioteràpia a Andorra, però de moment no és així", ha explicat.

Sí ha dit, però, que d'evolucionar el tractament de la radioteràpia en la concentració de sessions per a tots els tipus de càncer com el de pròstata, una unitat a Andorra seria viable. Veu possible un model "amb un radioterapeuta i un radiooncòleg dos dies a la setmana i vuit hores cada dia". La resta de dies s'hauria de feren un centre de referència a Catalunya.

Informa: Anna Pifarré

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.