Martínez Benazet titlla d'elevada i alarmant però no inesperada la incidència actual de la Covid-19

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La dinàmica d'aïllaments de classes senceres i d'alguns col·lectius o empreses senceres serà habitual els propers mesos i hem d'aprendre a conviure-hi. Així ho ha dit el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que assegura que l'altra alternativa seria tornar al confinament total, que no és factible. Davant aquesta realitat, recorda la importància de mantenir la distància social, l'ús de mascareta i el rentat de mans.

Amb els darrers nous contagis comptabilitzats, prop d'un centenar, la incidència de positius diu el ministre és "elevada i alarmant" però no inesperada ja que coincideix amb el retorn de les vacances i el pont de Meritxell.

La taxa de reproducció del virus ha passat del 0,8 de fa uns dies a l'1,5 d'ara, però tot i això Joan Martínez Benazet confia que la rapidesa en el rastreig i el cribratge contingui els contagis. Remarca que "si guardem la distància, utilitzem mascaretes, la higiene de mans, i restringim les nostres relacions socials, la taxa de reproducció tornarà a estar per sota de l'1%".

L'onada actual de contagis no té res a veure amb la primera, segons el titular de Salut, ja que considera que ara s'estan diagnosticant tots aquells casos que no es veien abans, que són els asimptomàtics o amb casuístiques molt lleus de la malaltia. Afegeix que "aquest diagnòstic és el que ha de permetre que no tinguem aquella punta tan virulenta i agressiva que vam tenir en la primera onada".

Confia que a final d'any o principi del següent arribi la vacuna per a un 15% de la població. Anirà destinada "a les persones més vulnerables, els professionals de la salut i el personal dels centres sociosanitaris, és a dir, a les persones més fràgils i les que les atenen".

Fins aleshores caldrà seguir aïllant els positius i els seus contactes. Fet que suposarà haver d'enviar classes senceres a casa o fins i tot tancar algunes empreses alguns dies.

Serà habitual fins que no hi hagi una part important de la població immunitzada. El ministre assegura que aquesta és l'única alternativa al confinament total.

Entrevista completa al ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, a l'Ara i Aquí:

Informa: Ester Pons
Locució: Yasmina Canedo

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.