La Massana distingida com a Destinació turística i Reserva Starlight

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La Massana ha rebut la certificació internacional de destinació turística Starlight i el parc natural del Comapedrosa, la de reserva Starlight, que acrediten un cel fosc i lliure de contaminació lumínica. 

Uns auditors van avaluar al novembre la candidatura i van fer un informe positiu després de valorar el nivell astrofísic i astroturístic de la parròquia. Uns estudis que tal com afirma la cònsol major de la Massana, Olga Molné, van permetre avaluar el cel de la parròquia i arribar a la següent conclusió: "a la Massana tenim el cel més fosc de tot el país i un dels millors del sud d'Europa." Des del comú s'espera que el lliurament formal de la certificació es faci a inici d'any.

Aquesta distinció potenciarà el turisme que busca l'observació del cel nocturn, així ho explicava el consultor i guia astrofísic, Aleix Roig: "Més d'un 80% de la població europea no té dret a veure la Via Làctia des de casa, cosa que aquí a Andorra podeu fer, això genera aquesta oportunitat."

Informa: Redacció 
Imatges cedides Aleix Roig-Eric Escabias 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.